Galante pendelaar krijgt trofee van zwangere vrouw

Een hoffelijke metroreiziger heeft een trofee gekregen van een zwangere vrouw. Hij was de eerste man in twee zwangerschappen die zijn stoel afstond aan de dame. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Yvonne Lin is momenteel acht maanden zwanger. Het is haar tweede zwangerschap, maar de New-Yorkse zit met een probleem: nog nooit stond een man zijn zitje op de metro af. Tot nu. Die gelegenheid bekroonde ze met een speciale trofee.

Bij DNAinfo vertelt Lin dat ze op het idee kwam voor een sociaal experiment toen ze de problematische trend opmerkte. Ze kleedde zich zodat haar zwangerschap overduidelijk was. Eind vorig maand stond er eindelijk een man voor haar recht.

"Hij keek op van zijn smartphone en leek verlegen", getuigt Lin bij het New-Yorkse blog. Meteen stond de reiziger op zodat Lin kon zitten. Na zijn beleefde gebaar kreeg de man een beeldje van de Hulk die zijn kleren afscheurt.

"#1 Fatsoenlijke kerel. De eerste man die deze vrouw zijn plaats aanbiedt doorheen twee zwangerschappen", staat er op de trofee te lezen. Lin vergat de naam van de hoffelijke heer te vragen, maar hoopt dat meer New-Yorkers zich laten inspireren door zijn voorbeeld.