Kwik blijft nog enkele dagen boven de 10 graden

Kwik blijft nog enkele dagen boven de 10 graden

Het is vanmiddag meestal zwaarbewolkt met eerst nog wat plaatselijke regen, maar in de loop van de namiddag wordt het op de meeste plaatsen droog. Vanuit het westen verschijnen enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen de 10 en 14 graden. Uit westnoordwest staat een matige wind. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het droog met stilaan brede opklaringen in het westen en het centrum van het land. In de Ardennen vormt zich nevel, mist en lage bewolking. Morgen is er eerst kans op wat ochtendgrijs, vooral dan in het zuiden van het land. Na het optrekken ervan wordt het overal vrij mooi met soms brede opklaringen en enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 of 12 graden in Vlaanderen. ’s Avonds en ’s nachts blijft het droog en rustig met meestal brede opklaringen.

Zaterdagochtend is het op veel plaatsen zonnig met hoge bewolking. Vanaf het westen neemt de bewolking toe. Langs de Nederlandse grens is een spatje motregen niet uitgesloten, maar elders blijft het droog. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 12 en 14 graden elders. Zondagochtend is het licht tot wisselend bewolkt. Geleidelijk neemt de bewolking toe en ’s namiddags is wat lichte regen mogelijk over het westen van het land. De maxima liggen rond 13 of 14 graden.

Maandag zijn er opklaringen en veel wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 13 graden.

De volgende dagen blijft het droog met afwisselend zon en wolken. De maxima liggen steeds in de buurt van 12 of 13 graden. ’s Nachts koelt het flink af met vooral in de Kempen en de Ardennen kans op wat lichte vorst aan de grond.

bron: Belga