Europa League - Gentse T1 Hein Vanhaezebrouck vindt 2-5 fel overdreven

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent is donderdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League met de billen bloot gegaan. De Buffalo's gingen in het Belgisch onderonsje met Racing Genk met pijnlijke 2-5 cijfers onderuit in de eigen Ghelamco Arena en mag normaal gezien een kruis maken over de kwalificatie voor de kwartfinales. Na afloop toonde de Gentse coach Hein Vanhaezebrouck zich uiteraard niet meteen tevreden. "Het verhaal van deze match doet me denken aan enkele voorgaande wedstrijden die we op Europees niveau speelden met AA Gent. Ook daarin lagen wij niet onder maar verloren wij wel de match", begon Vanhaezebrouck.

"Vandaag gaven we echt kansen zomaar weg. Wij waren simpelweg niet efficiënt genoeg en daar maakte Racing Genk dankbaar gebruik van. Wij waren nochtans bijzonder goed gestart aan de partij. Perbet zorgde in de beginfase voor het eerste grote gevaar maar zijn schot spatte op de deklat uiteen. Eigenlijk vond ik ons de betere ploeg tot dat eerste tegendoelpunt viel en dat kwam er na dom balverlies. We reageerden echter onmiddellijk met een actie van Samuel Kalu die ons op gelijke hoogte bracht".

Na de gelijkmaker van Kalu ging het echter bijzonder snel en kreeg Gent op enkele minuten tijd drie treffers om de oren. "Over hoe dat tweede, derde en vierde tegendoelpunt tot stand kwam, wil ik het niet hebben. Wij gaven toen het spel volledig uit handen en trokken de rust in met 1-4. De tweede helft begonnen we opnieuw sterk. Het kwam tot 2-4 en dan kregen we die strafschop", verwees de Gentse T1 naar de gemiste elfmeter van Perbet. "Gaat die erin, komen we terug tot 3-4 en dan wil ik het verdere verloop nog wel eens zien. Ik weet dat we dan terugkomen, zeker met de steun van het publiek. Ikzelf vind die 2-5 score fel overdreven. Ik moet eerlijk zijn, enkel een mirakel kan ervoor zorgen dat wij de volgende ronde halen."

bron: Belga