Zwaarbewolkt met (mot)regen, vrijdag tijdelijk beter weer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag is het zwaarbewolkt met regen of motregen, in Hoog-België aanvankelijk nog smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden over het westen van het land. De matige tot vrij krachtige wind ruimt van zuid naar zuidwest. Rukwinden tot 50 of 60 km/u zijn mogelijk. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met nog vaak regen of motregen. In het tweede deel van de nacht wordt het in het noordelijke deel van het land waarschijnlijk droger. De zachte minima schommelen tussen 6 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit westzuidwest met rukwinden tot om en bij 50 km/u, aan zee is hij mogelijk eerst krachtig.

Morgen begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met opklaringen. In het oosten is dit pas 's avonds. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 13 of lokaal mogelijk 14 graden in het westen.

Vrijdag zorgt een hogedrukwig voor een tijdelijke weersverbetering. Het blijft overwegend bewolkt maar droog met in de namiddag mogelijk meer zonnige momenten.

Zaterdag begint de dag droog en wisselend bewolkt. In de loop van namiddag en avond trekt een storing door het land vanaf het westen met regen of buien. Zondag moeten we rekening houden met veel bewolking en in de loop van de dag enkele buien. Maandag en dinsdag wordt het vaak droog met mogelijk toch ook nog enkele maartse buien.

bron: Belga