Datum Golden Globe Awards 2018 staat vast

Twee maanden na de uitreiking van de Golden Globe Awards staat de datum voor de volgende editie al vast. De 75ste plechtigheid rond de uitreiking van de filmprijzen zal op 7 januari 2018 in Beverly Hills plaatsvinden. Dat deelden de organisatoren woensdag mee. Na de Oscars zijn de Golden Globe Awards de belangrijkste filmprijzen van Hollywood, waarover een kleine groep van buitenlandse journalisten (Hollywood Foreign Press Association) beslist.
Dit jaar ging de musical “La La Land” met zeven Golden Globes lopen en vestigde daarmee een record. Actrice Meryl Streep, die werd onderscheiden met een Award voor haar filmcarrière, maakte van de gelegenheid gebruik om uit te halen naar de Amerikaanse president Donald Trump. Rond de 20 miljoen Amerikanen volgden de door komiek Jimmy Fallon gepresenteerde show op tv.
Ook de datum voor de Occaruitreking ligt al vast. De 90ste Academy Awards zijn voor 4 maar 2018 gepland. Gewoonlijk worden de Oscars eind februari uitgereikt, maar alle vier jaar wijken ze traditioneel uit voor de Olympische Winterspelen om de concurrentie bij de televisieuitzending te ontlopen. Zo werden de Oscars ook in 2010 en 2014 pas begin maart na het eind van de winterspelen uitgereikt.

bron: Belga