Aanval militair hospitaal Kaboel is afgelopen

Aanval militair hospitaal Kaboel is afgelopen
Aanval militair hospitaal Kaboel is afgelopen

De aanval op het grootste militair hospitaal in het Afghaanse Kaboel is voorbij, na een vuurgevecht van zes uur. “De aanval is beëindigd, alle aanvallers zijn gedood”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanval opgeëist. Eerder hadden de Afghaanse veiligheidsdiensten volgens het ministerie van Defensie het hospitaal in Kaboel ontruimd. Hoeveel patiënten, bezoekers en personeel in het gebouw aanwezig waren, kon het ministerie op dat moment nog niet meedelen. Het hospitaal heeft 400 bedden.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie waren er vier aanvallers die het hospitaal rond 9 uur lokale tijd (5.30 uur Belgische tijd) aanvielen. Een blies zichzelf op aan de ingang, drie anderen drongen het gebouw binnen.

Volgens de autoriteiten zijn er vier mensen gedood en meer dan 66 anderen gewond geraakt. Twaalf van de gewonden zijn er erg aan toe, onder wie negen vrouwen en een kind. IS zelf beweert minstens honderd mensen te hebben gedood. Slachtofferbalansen zijn vaak niet onafhankelijk te controleren.

Bron: Belga