Hardloopster weigert ereronde op te geven

De Schotse hardloopster Laura Muir heeft haar ereronde niet laten schieten na een overwinning tijdens het EK atletiek. Door vertragingen tijdens de wedstrijd probeerde de organisatie haar tegen te houden, maar dat was buiten Muirs vastberadenheid gerekend. 
door
Liza
Leestijd 1 min.

De organisatie probeerde de nummers na de wedstrijd zo snel mogelijk achter elkaar te laten volgen vanwege vertragingen tijdens het EK atletiek. Daar was de winnares op de 1.500 meter, Laura Muir, het niet mee eens. Dat betekende dat ze haar ereronde moest opgeven.

De Schotse moest en zou haar ererondje lopen. Op de videobeelden is te zien hoe Muir het oneens is met een personeelslid van de organisatie. De official heeft echter geen rekening gehouden met het feit dat Muir een hardloopster is, en dus bij een kleine onoplettendheid toch de benen nam. Onderweg kreeg de 23-jarige sportster nog een Britse vlag toegeworpen en vervolledigde ze, zoals het hoort, haar ronde.

Hilariteit

De gebeurtenis zorgde voor heel wat komische reacties op sociale media. Zelf zag ze er de humor ook van in. "Ik wilde de ereronde van mijn eerste medaille niet afgeven," vertelde ze. "Weet je, ze had me toch niet kunnen inhalen, dus ik ging maar gewoon."

Laura Muir: *breaks championship record in 1500*

Officials: You can't do a victory lap.

— Jacob Stewart (@j_stew42) March 4, 2017