Bekende stier Wall op Street krijgt gezelschap

stier
AFP / Getty

Op de vooravond van Internationale Vrouwendag heeft het standbeeld van een stier op Wall Street een jong meisje tegenover zich gekregen. Het beeldhouwwerk van het meisje kijkt het dier onbevreesd aan.

SHE is een meisje van 1 meter 22 groot. Ze draagt sneakers en heeft een vrolijke paardenstaart. Ze werd geplaatst om meer aandacht te schenken aan vrouwen in de financiële sector. “Ken de macht van leidinggevende vrouwen”, staat er op een plakkaat aan de bronzen meisjesvoeten te lezen. “SHE maakt een verschil.”

Rond drie uur ’s ochtends waren zes mannen bezig het beeld op zijn plaats te krijgen. Het project was een idee van vermogensbeheerder State Street Global Advisors. “We willen meer genderdiversiteit in economische bedrijven”, zegt Ron O’Hanley, de CEO van het bedrijf.

Klein, maar sterk

“Voor mij betekent dat dat het meisje klein en delicaat is, maar sterk”, zegt de beeldhouwster Kristen Visbal. “De stier is symbolisch voor elk obstakel dat op ons pad komt.” Het beeldje kreeg meteen veel aandacht van omstaanders. SHE blijft tot eind deze maand standvastig voor de stier staan.