Waan je deze zomer op Zweinstein

Goed nieuws voor Harry Potter-fans die nooit een uitnodiging voor de tovenaarsschool hebben gekregen. Deze zomer kunnen ze drie dagen lang een tovenaarscursus volgen op Zweinstein
door
Timmy
Leestijd 1 min.

.

In het Herstmonceux Castle in Sussex, Engeland, worden van 11 tot en met 13 augustus lessen over spreuken, toverdranken en hekserij gegeven. De geïnteresseerden krijgen op 'Bothwell School of Witchraft' ook de kans om met magische wezens in contact te komen. Wie staat te popelen om een Knarl, hippogrief of ander fabeldier in de ogen te kijken, moet zijn enthousiasme temperen. Het gaat immers om verklede acteurs.

"Het evenement speelt zich grotendeels af als een soort moordmysterie", schrijft de website. "Je krijgt een rol die je moet spelen en rondom jou zal een verhaal ontstaan terwijl je samenwerkt met andere personages."

Enkel volwassenen zijn toegestaan in de school en het verblijf kost zo'n 450 Britse pond (520 euro). In de prijs zijn maaltijden, het logement en een tovenaarsmantel inbegrepen. Rollenspellen gebaseerd op de wereldberoemde Harry Potter-figuren zijn verboden. "Het verhaal speelt zich in een ander tijdperk af met nieuwe personages en andere plots", besluit de website.