Klarafestival start in vier Brusselse metrostations

Klarafestival start in vier Brusselse metro's
Belga / T. Roge

Een reeks akoestische mini-concerten met klassieke muziek geven morgen in vier metrostations van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de aftrap voor de editie 2017 van het Klarafestival. Dat festival focust zich dit jaar op het motto ‘Home sweet home’.

De editie 2017 van het Klarafestival vindt plaats in Brussel, Brugge en Antwerpen van 9 tot 24 maart. De aftrap van het festival wordt gegeven op donderdag 9 maart met akoestische mini-concerten met klassieke muziek in vier metrostations: Kunst-Wet, De Brouckère, Rogier en Centraal Station. Vijf artiesten van de groep St. Georges Quintet treden er op in de lokettenzaal van 17 tot 19 uur.

Het festival draait dit jaar rond enkele actuele thema’s. Onder de noemen ‘Home Sweet Home’ belicht het evenement migratie, verplaatsing, ballingschap en identiteit.

«De verschillende plaatsen die het Klarafestival in Brussel ontvangen – Bozar, Bronks, Flagey, Kaaitheater, de kathedralen van Sint-Michiels en Sint-Goedele en de Mirano Continental – zijn zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer», meldt MIVB. «De festivalgangers kunnen het beste traject vinden om de concertplaatsen te bereiken via de zoekmotor op mivb.brussels.»