Mertens kan Napoli niet behoeden voor Europese uitschakeling

Ondanks een wervelende eerste helft is Dries Mertens er met Napoli niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Na de heenmatch verloren de Italianen ook de return van Real Madrid: 1-3.
Maarten

Voor de komst van de Koninklijke was het San Paolo-stadion in Napels al uren voor de wedstrijd gevuld met enkele duizenden tifosi, die de spelers van Real tijdens de opwarming trakteerden op een oorverdovend fluitconcert. Niet alleen de fans van de thuisploeg hadden er duidelijk zin in, ook de spelers stormden vanaf de eerste minuut richting het bezoekende doel.

Die hoge pressing bezorgde Real zeker in het openingskwartier de nodige problemen. Van overal werd doelman Navas onder vuur genomen, al moest hij zich pas halverwege de eerste helft gewonnen geven.

Wie anders dan de in bloedvorm verkerende Dries Mertens opende de score met een hard schot. Het vijfde doelpunt al van de Rode Duivel in deze Champions League-campagne, meer dan eender welke Belg hem ooit voordeed.

Het scheelde niet veel of de kleine Leuvenaar deed daar even later een zesde goal bij, maar de paal stak daar een stokje voor. Eenzelfde lot was ook Ronaldo een paar minuten eerder beschoren, meteen de enige kans voor de bezoekers voor de rust.

Na de pauze moest Napoli noodgedwongen wat gas terugnemen. Die behoedzame start brak de Italianen al snel zuur op. Bij een hoekschop torende Ramos boven alles en iedereen uit en kopte hij de gelijkmaker binnen.

Op slag verstomde het stadion, om een handvol later pas echt muisstil te worden. De Madrileense kapitein deed zijn kunstje nog eens over en doofde zo het laatste sprankeltje hoop bij de thuisploeg. In de toegevoegde tijd legde invaller Morata de eindstand vast op 1-3.

In het andere duel schakelde Bayern München zoals verwacht Arsenal uit. Na de 5-1 in eigen stadion wonnen de Duitsers ook de terugmatch in Londen met 1-5.

Morgenavond staan er opnieuw twee terugwedstrijden in de achtste finales op het programma. FC Barcelona probeert in eigen stadion alsnog de laatste acht te bereiken, al moet het dan wel een 4-0 achterstand goedmaken tegen Thomas Meunier en Paris Saint-Germain. In het andere duel verdedigt Benfica een krappe 1-0 voorsprong op het veld van Borussia Dortmund.