«Zinvol werk is motiverend»

Argenta is gekend als spaarbank en verzekeraar maar het is ook een belangrijke werkgever. Het bedrijf blijft groeien, er zijn dan ook voortdurend vacatures. Er gaat veel aandacht naar een familiale sfeer.

De financiële wereld evolueert snel. Het gaat om complexe dossiers die veel expertise vereisen. Ook de regelgeving verandert permanent. Voor de medewerkers ligt de lat hoog.
“Argenta geniet veel bekendheid als spaarbank en verzekeraar voor particulieren en gezinnen maar het is minder geweten hoe we ons als werkgever opstellen. In de financiële sector vallen er geregeld ontslagen, maar wij kunnen nog steeds groeien. Dit draagt bij aan een positieve sfeer, maar ik stel vooral een grote betrokkenheid bij het werk vast”, zegt Veronique Michiels, Directeur Organisatie en Talent bij Argenta.

Op het hoofdkantoor in Antwerpen zijn er zowat 1.000 personeelsleden, daarnaast is er een netwerk van vooral zelfstandige kantoren met nog eens 1.500 medewerkers. Argenta houdt via personeelsenquêtes de vinger aan de pols. “Daaruit blijkt dat onze medewerkers heel bewust kiezen voor Argenta en dat maakt ons als werkgever heel sterk.”

Ontwikkeling

Door de lokale verankering van de kantoren is er een goed contact met de klanten. Argenta is een familiebedrijf, de eigenaars streven een duurzame groei na. “We pakken het ook sober en menselijk aan. Deze waarden trekken we door in ons personeelsbeleid. Op het hoofdkantoor werken veel mensen, maar het familiegevoel blijft behouden. Er is veel openheid en cohesie. We houden de communicatielijnen kort waardoor samenwerken vlot gaat. Het gevoel leeft dat onze jobs zinvol zijn en dat medewerkers bijdragen aan het grotere geheel.”

Gemiddeld kregen Argenta-medewerkers vorig jaar vijf dagen formele opleiding. Daarnaast zijn er ook meer en meer opleidingen op de werkvloer zelf. Vanuit de personeelsafdeling zijn er vijf coaches die elke dag beschikbaar zijn voor leidinggevenden en medewerkers. Dit wordt sterk gewaardeerd. Voor ons is duurzame groei cruciaal.”


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Argenta.