Gilbert toont zich opnieuw tijdens Parijs-Nice

door
Belga
Leestijd 1 min.

Net zoals in de etappe van zondag toonde Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) zich vandaag bijzonder gedreven in Parijs-Nice. Hij ging mee in een aanval op 57 kilometer van het eind, ging solo door op 20 kilometer, maar werd gegrepen op 6,4 kilometer van de finish. "Het was opnieuw een lastige en hectische etappe", verklaarde Gilbert. "Je moest voortdurend vooraan koersen. Ik zat even in de tweede waaier, maar uiteindelijk raakte ik weer in de eerste groep, al waren die laatste meters toch echt wel een stevige inspanning. De laatste 10 kilometer waren echt zwaar. De wind blies zo sterk tegen, ik haalde met moeite 40 kilometer per uur."

Ploegmaat Alaphilippe vertelde na afloop dat het de zwaarste etappe uit zijn carrière was. "Hij is nog jong hé", grapte de Belgische kampioen. "Ik herinner me nog zo'n koersdagen. Dit is zeker niet nieuw voor mij en we hebben zelfs al in slechtere omstandigheden gekoerst. Milaan-Sanremo van 2013 was tien keer erger dan dit, om maar iets te noemen. Het ging wel, en zo koud is het nu ook weer niet. Ca va."

Met het oog op Milaan-Sanremo, is dit wel een goede voorbereiding? "Tja, het is wel moeilijk om voldoende te eten en drinken onderweg. Dus je moet wel opletten en daar rekening mee houden bij de recuperatie na de rit, zorgen dat je voldoende eet en dat ook 's morgens doet."

bron: Belga