Britse buitenlandminister op bezoek bij Bourgeois en Reynders

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de laatste rechte lijn naar de Brexit-onderhandelingen heeft de Britse buitenlandminister Boris Johnson maandagavond in Brussel Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bezocht. Later deze maand zal de Britse regering officieel aanmelden dat ze de Europese Unie wil verlaten. Met die aanmelding start een twee jaar durende onderhandelingsmarathon waarin Europa en Londen het eens moeten raken over de echtscheidingsvoorwaarden en hun toekomstige relaties.

"Ik ben er zeker van dat we een oplossing kunnen vinden die voor beide zijden van het Kanaal positief zal zijn", zo verklaarde Johnson bij minister-president Bourgeois. De Britse minister, één van de voorvechters van de Brexit, onderstreepte het belang van de handel met Vlaanderen en bepleitte een handelsakkoord "dat de voordelen voor beide partijen maximaliseert"

Bourgeois is alvast vragende partij voor een handelsakkoord. Eerder op de dag vername de minister-president op werkbezoek in Ardooie hoe de nakende Brexit Vlaamse bedrijven nu al pijn doet. Door de lage koers van het Britse pond is de export naar het eiland immers al duurder geworden.

Na zijn doortocht aan het Martelaarsplein is Johnson naar het Egmontpaleis vertrokken voor een bezoek aan minister Reynders.

bron: Belga