Affaire Troadec – Schoonbroer vervolgd voor moord

Affaire Troadec - Schoonbroer vervolgd voor moord

De schoonbroer van Pascal Troadec, de vader van het verdwenen Franse gezin, wordt vervolgd voor moord en schending van de lichamelijke integriteit. Dat kondigde de procureur van Nantes, Pierre Sennès, maandag aan tijdens een persconferentie. Hij ging tot bekentenissen over en riskeert een levenslange celstraf. De zus van Pascal moet ook terechtstaan. Zij riskeert drie jaar cel. De procureur zei dat binnen de familie een conflict bestond. Tussen Pascal en zijn schoonbroer bestond een geschil over een erfenis van de vader van Pascal. De schoonbroer was ervan overtuigd dat hij een partij goud bezat.
Volgens zijn verklaringen ging hij op 16 februari naar Orvault om het gezin te bespionneren. Hij wachtte tot het gezin ging slapen, waarna hij het huis binnenging en een sleutel zocht. Het echtpaar werd echter wakker en er brak ruzie uit. Pascal Troadec zou daarop een koevoet genomen hebben. Zijn schoonbroer maakte zich daarvan meester en bracht het paar om het leven, vervolgens hun zoon Sébastien en uiteindelijk dochter Charlotte.

De dag nadien bracht hij de zus van Pascal Troadec op de hoogte en ging hij terug naar Orvault om op te ruimen. Op 18 februari laadde hij de lichamen in de auto van Sébastien en ging hij opnieuw naar huis. “Het lijkt erop dat de lichamen zijn ontdaan van de ledematen, een deel begraven en een ander verbrand”, aldus de procureur.

bron: Belga