88-jarige vrouw verjaagt verkrachter met leugentje om bestwil

88-jarige vrouw verjaagt verkrachter met leugentje om bestwil
Archiefbeeld Pixabay

Een gewiekste tachtiger heeft een verkrachter kunnen tegenhouden door te liegen dat ze HIV heeft. De crimineel koos vervolgens het hazenpad, maar ging nog met wat spullen aan de haal.

“Ik heb HIV en mijn man is eraan gestorven”, zei de 88-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Pennsylvania toen een indringer op het punt stond om haar te verkrachten. “Maar dat is gelogen”, vertrouwt ze Philly.com toe.

Het voorval deed zich voor op 17 februari. Een jonge twintiger klopte bij haar aan en zei dat hij in het appartementsgebouw aan het werk was. Het slachtoffer wou de man niet binnenlaten, maar hij forceerde zich een weg naar binnen.

Eenmaal binnen bond de crimineel de senior vast op bed en rommelde hij door haar handtas. Daaruit nam hij 40 dollar (38 euro). Duidelijk niet tevreden met zijn buit, maakte de indringer aanstalten om de oude dame aan te randen.

Maar met de smoes wist de vrouw hem tegen te houden. Vervolgens trapte ze hem “waar het het meeste pijn doet.” De aanvaller koos het hazenpad, maar niet voordat hij naar het toilet ging en nog enkele batterijen uit een telefoon stal.