Bankhangers zijn hipper dan ooit

Bankhangen is hip
Foto Pexels

Als je collega’s een wild feestweekend achter de rug hebben en jij twee dagen lang naar Netflix hebt gekeken, moet je je niet langer schamen. Tegenwoordig is thuisblijven hip.

De populaire lifestylewebsite Well + Good maakt zich sterk dat thuisblijven het nieuwe uitgaan is. “De it-girls van nu maken het gezellig in Pinterest-perfect huiskamers, nemen selfies met een gezichtsmasker en organiseren etentjes met vrienden thuis,” zo kan je lezen op de site. Volgens hen is lekkerlui in de zetel hangen dit jaar zelfs een heuse wellnesstrend.

Dat bevestigt ook Ruby Warrington. De Britse lifestylejournalist is ervan overtuigd dat mensen nu meer dan ooit beseffen dat bepaalde keuzes je gezondheid beïnvloeden. “Veel alcohol drinken en een wild uitgaansleven past niet bij de levensstijl waarbij je gezond eet, genoeg sport en af en toe mediteert.”

Technologie

Een tweede, belangrijke factor is technologie. “Tegenwoordig kunnen we bijna alles krijgen zonder ons huis te verlaten. “Waarom veel betalen in een restaurant, als je ook eten aan huis kan bestellen? Waarom naar de bioscoop gaan, als je een enorme hoeveelheid aan series en films kan streamen? Zelfs daten doen we met onze telefoon – in plaats van iemand toevallig te leren kennen op café, swipen we onze weg naar een liefdespartner.”