Voormalige directeur Amerikaanse inlichtingendiensten ontkent afluisteren Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

James Clapper, de gewezen directeur van de nationale inlichtingendiensten in de VS, heeft uitgesloten dat Donald Trump tijdens zijn verkiezingscampagne is afgeluisterd. "Ik kan dat ontkennen", zei Clapper aan zender NBC News. Voor wat betreft het nationale veiligheidsapparaat waarover Clapper het toezicht had, "was er geen zo'n afluisteractiviteit tegen de president, de president-elect op dat moment, of als een kandidaat of tegen zijn campagne", aldus Clapper.

Hij zei geen weet te hebben van een gerechtelijk bevel om de kantoren van Trump te observeren, hoewel hij niet kan spreken "voor andere gemachtigde eenheden in de regering of een staats- of lokale eenheid".

Trump had gisteren zijn voorganger Barack Obama ervan beschuldigd - zonder bewijs daarvoor aan te leveren - dat hij zijn kantoor in New York heeft afgeluisterd tijdens de verkiezingscampagne. Het Witte Huis zei vandaag dat het Congres een onderzoek moet voeren naar mogelijke afluisterpraktijken tegen Trump, voor de verkiezingen van 8 november.

Bron: Belga