Simpson wint GP van Indonesië, tweede reeks wordt afgelast

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Shaun Simpson (Yamaha) heeft vanochtend in het Indonesische Pangkai Pinang de tweede manche van het WK motorcross in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. De Nederlander Glenn Coldenhoff (KTM) en onze landgenoot Clément Desalle (Kawasaki) vervolledigden het podium. De rijders werkten enkel de eerste reeks af, de tweede reeks werd afgelast door de slechte toestand van het parcours. Met Kevin Strijbos (zesde) en Jeremy Van Horebeek (tiende) eindigden nog twee Belgen in de top tien in Indonesië. De Italiaan Antonio Cairoli, de winnaar van de eerste GP van het seizoen, werd vierde. Regerend wereldkampioen Tim Gajser moest tevreden zijn met een zevende stek.

In de tussenstand van het WK blijft Antonio Cairoli (68 punten) leider. Clément Desalle (60 punten) nadert tot op acht punten, Gajser (56 punten) volgt als derde op twaalf punten. Jeremy Van Horebeek (42 punten) en Kevin Strijbos (34 punten) staan op een vijfde en tiende stek.

In de MX2 won de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) de eerste manche. De rijders vertrokken nog wel voor de tweede manche, maar die werd onderbroken en de uitslag werd vervolgens ook geannuleerd. Julien Lieber (KTM) en Brent Van Doninck (Yamaha) eindigden als derde en vierde in die eerste reeks. In de WK-tussenstand staan de Fransman Benoît Paturel en Julien Lieber met 60 punten samen aan de leiding. Brent Van Doninck volgt als zesde met 36 punten.

Op 19 maart volgt in Neuquen (Argentinië) de derde GP van het seizoen.

bron: Belga