Jongeman met Corvette in de gracht heeft enorm veel geluk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een jongeman van 23 jaar is zaterdagavond maar net aan de verdrinkingsdood ontsnapt bij een verkeersongeval in Puurs. Zo wordt vernomen bij de brandweerzone Rivierenland. Als bestuurder belandde hij met een Corvette in de gracht. Hij kon zijn gezicht net boven water houden. Omstreeks 23.30 uur ging een cabrio Chevrolet Corvette van de baan op de N16. De snelle bolide belandde in de gracht.

"Bij aankomst zagen we dat de wagen ondersteboven in de gracht lag. Omstaanders die de hulpdiensten hadden verwittigd, zeiden dat ze het slachtoffer nog konden horen", aldus luitenant en interventieleider Jan Anné van de brandweerpost in Puurs. "Met een zaklamp zagen we het aangezicht van de jongeman net boven het wateroppervlak. Het water stond hem letterlijk aan de lippen. Er was een speling van één of twee centimeter".

De brandweer haalde het hydraulisch materiaal boven. "We knipten een gat in de deur -niet eenvoudig gezien het polyester materiaal- net zo groot als de man. Met een arts erbij is hij zo uit het voertuig gehaald", aldus Anné. Tijdens de hele operatie werd een lier gespannen tussen de wagen en een brandweertruck om te voorkomen dat de wagen ook maar een beetje zou wegzakken. De truck stond daartoe dwars over de N16, die een tijdlang lokaal werd afgesloten.

Op een 25-tal minuten was de klus geklaard, zegt Anné nog. Het slachtoffer was niet of nauwelijks gewond, maar werd wel onderkoeld naar het UZA in Edegem overgebracht. Er zouden geen andere wagens betrokken zijn bij het ongeval.

bron: Belga