EK atletiek indoor – “Podiumplaats was het doel”

EK atletiek indoor - "Podiumplaats was het doel"

Jacques Borlée zag zijn Belgian Tornados zondagavond naar zilver snellen in het laatste nummer van het EK indoor in Belgrado. Hij was gelukkig met de medaille, ook al moest de Belgische 4×400 meter-ploeg als titelverdediger het goud aan Polen laten. “Ik ben tevreden over de prestatie. Ik wilde absoluut dat de jongeren zouden bijleren, zouden ondervinden wat het is om te drummen en te knokken voor een positie. Gezien de ploeg die ik heb opgesteld, mikte ik op een podium. Het werd zilver dus ik ben blij”, reageerde hij.
Jacques Borlée twijfelde tot het laatste moment tussen Kevin en Jonathan om het kwartet met Robin Vanderbemden, Julien Watrin en Dylan Borlée vol te maken. “Het werd Kevin omdat hij het best gerecupereerd was van de jetlag (uit Australië, red). Een verschil van tien uur is echt veel. Ik had hen gezegd dat ze onder hun beiden mochten beslissen en dat ik anders de knoop zou doorhakken. Kevin heeft daarop gezegd: ‘ik loop’.”
Het zilver noemt Jacques Borlée “een goede start van het seizoen”. “Dit EK was geen hoofddoel”, herhaalde hij. “Ik heb de jongeren vrijwillig voor moeilijke situaties geplaatst en zij zijn daar goed mee omgegaan. Dit was het moment om hen te testen. Ik weet dat als ik Jonathan in de ploeg had gezet, we goud beet hadden. Maar als ik jongeren nooit test, krijgen ze niet de kans om te groeien. En voor de toekomst van de aflossingsploeg is het belangrijk dat Julien, Robin en Dylan stappen zetten.”

.

bron: Belga