EK atletiek indoor - "In de toekomst meespelen voor de medailles"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Niels Pittomvils heeft de zevenkamp op het EK indoor in Belgrado zondagavond op de zevende plaats beëindigd. Hij totaliseerde 5.961 punten, vijf punten onder zijn persoonlijk record. Pittomvils stond zaterdag na de eerste dag (60m, ver, kogel & hoog) dertiende. Zondag schoof hij nog zes plaatsen op, vooral dankzij een goeie prestatie in het polsstokspringen. Daar wipte hij over 5m40, goed voor een gedeelde eerste plaats en een evenaring van zijn persoonlijk record. Zijn 60 horden vielen tegen, in de afsluitende 1.000m bleef hij ruim drie seconden boven zijn pr.

De 24-jarige Limburger was naar Belgrado afgezakt met als doel zijn persoonlijk record van 5.966 punten te verbeteren, en indien mogelijk door de grens van de 6.000 punten te gaan. Dat lukte niet.

"Het is jammer dat ik mijn persoonlijk record met vijf puntjes mis, maar da's de realiteit", reageerde Pittomvils. "Mijn horden waren vandaag echt rampzalig. Daar laat ik het vandaag liggen. De eerste dag had ik ook 100 punten meer kunnen scoren, maar dat is 'als' en 'dan'. Je moet het verdienen en dat heb ik dit weekend niet gedaan."

"Het betekent niet dat ik ontevreden ben", benadrukte de meerkamper. "Ik kom heel dicht bij mijn pr. Dat betekent toch dat ik mijn best heb gedaan."

In einduitslag werd Pittomvils zevende. "Alles lag kort bij elkaar. Het was een sterk veld. Kevin (Mayer) is buiten categorie. Het is mooi dat je met zo iemand kan strijden. In een aantal disciplines moet ik nog een stap zetten om ook tot de absolute top te komen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik in de toekomst medailles kan pakken als ik daar werk van maak. Met een honderdtal punten meer, speel je mee voor de knikkers en dat wil ik in de toekomst heel graag doen."

Twee jaar geleden was Pittomvils er ook al bij op het EK indoor in Praag. Toen staakte hij de strijd na het verspringen.

.

bron: Belga