Commissie Huis van Afgevaardigden buigt zich over mogelijk afluisteren bij Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden in de VS zal onderzoeken of de administratie onder Barack Obama huidig president Donald Trump onder observatie heeft laten plaatsen. Dat gebeurt als onderdeel van het onderzoek naar de Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Een van de elementen waarop het onderzoek zich concentreert, is de reactie van de Amerikaanse regering op de acties die agenten van de Russische inlichtingendiensten hebben ondernomen tijdens de Amerikaanse campagne", zegt parlementslid Devin Nunes.

De commissie zal dus nagaan of de regering "verantwoordelijken of vertegenwoordigers van het campagneteam van een politieke partij" heeft gesurveilleerd. "We zullen op dit dossier blijven werken als de elementen dit vereisen", verzekerde hij.

Trump heeft zondag het Congres gevraagd een onderzoek te voeren naar eventuele telefoontaps. Hij beschuldigde Obama ervan het afluisteren van Trump te hebben bevolen, voor de verkiezingen van 8 november.

De beschuldigingen lanceerde Trump zaterdagochtend op Twitter. De woordvoerder van de vorige president ontkende die categoriek. De beschuldigingen - vooralsnog zonder bewijs - wekten heel wat scepticisme in het Amerikaanse politieke milieu.

Bron: Belga