Strade Bianche - Tim Wellens kan leven met derde stek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens (Lotto Soudal) is bij zijn eerste deelname aan de Strade Bianche meteen op het podium geëindigd met een derde stek. "Het was een eerlijke koers", vatte hij samen, "Kwiatkowski is een verdiende winnaar." Het was Lotto Soudal dat de koers openbrak na de valpartij. "Het plan was om na 60 kilometer de koers in handen te nemen", doet Wellens uit de doeken, "het gas open te zetten en alles te geven. Vooral Sean De Bie, Maxime Monfort en Jürgen Roelandts, leverden schitterend werk."

Het peloton brak in stukken, een elitegroepje met Wellens, De Bie en Benoot van Lotto Soudal raakte vooruit in een eerste achtervolgende groep op de koplopers. "Sean nam het grootste deel van het kopwerk voor zijn rekening", looft Wellens zijn ploegmaat. "Hij was echt beresterk. Toen zijn werk erop zat, demarreerde ik. Ik raakte in eerste instantie weg met vier anderen, een mooie groep, maar meerdere renners keerden terug en de samenwerking was niet optimaal. Op het asfalt werd er veel naar elkaar gekeken. Ik was een bepaald ogenblik op achtervolgen aangewezen toen een groepje naar de koplopers was toegereden en die inhaalrace kostte wel wat krachten."

"Vervolgens werd de koers harder en harder en raakte ik voorop met Kwiatkowski, Stybar en Van Avermaet. Toen Kwiatkowski een gat had geslagen, keken we in eerste instantie naar elkaar, niemand voelde zich geroepen het dicht te rijden. Het was een knappe inspanning van hem. We reden nadien goed samen met ons drie, maar konden hem niet meer bijhalen. Ik zat alleszins op mijn limiet in de achtervolging. De laatste kilometer koos ik voor de laatste positie in ons groepje. Van Avermaet begon de sprint en was duidelijk de beste. Stybar kon ik nog voorbij steken voor de laatste bocht. Het was een eerlijke koers, iedereen staat op de plaats die hij verdient. Kwiatkowski is de verdiende winnaar, we reden echt snel in die achtervolging, maar keerden niet meer terug. Hij verdient de zege."

.

bron: Belga