WWF is dolblij met beelden van jonge quokka

Quokka
EPA / J. Piper

De quokka-populatie in zuidwest-Australië heeft in 2015 zwaar geleden onder een bosbrand. Een nieuwe video van de natuurbeschermingsorganisatie WWF brengt echter hoop voor de toekomst.

Een jaar na de felle bosbrand in 2015 telde het WWF slechts 39 quokka’s in het west-Australische Northcliffe. Maar op basis van recente beelden kan de organisatie een extra streepje zetten bij de tellingen.

This little joey is a sight for sore eyes!After devastating fires destroyed key quokka habitat in the southern forests, only 39 individuals could be found. Until now…Learn more: http://wwfau.org/2mfTSql

Posted by WWF Australia on Thursday, 2 March 2017

Een vrouwelijke quokka wordt tegenwoordig gevolgd door een volwassen mannetje én een jong. Dat heeft een camera tijdens een routinecontrole kunnen vastleggen. Voor de natuurorganisatie een belangrijk teken dat de populatie zich langzaamaan aan het herstellen is.

“De twee volwassenen zijn overlevers van de bosbrand, dus we zijn door het dolle heen om te zien dat ze samen een jong hebben”, aldus Merrill Halley van het WWF bij BBC News. “De moeder en de volwassen quokka kunnen het met elkaar vinden. De laatste zes maanden zagen we ze vaak samen. Dat is een ongebruikelijk lange periode.”

Het jonge dier is een stap in de goede richting. Toch blijft verdere bescherming essentieel volgens Hally.