Rekenhof neemt realisatie missing links onder de loep

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Rekenhof is een audit gestart naar de realisatie van de missing links in Vlaanderen. Welke ontbrekende schakels in het wegennet zijn intussen gerealiseerd en in hoeverre zijn de werken binnen de geraamde kosten gebleven. Dat blijkt uit een brief van het Rekenhof die Belga kon inkijken. Zo'n 20 jaar geleden werden 25 missing links opgelijst. Bedoeling was om een reeks ontbrekende schakels in het Vlaamse wegennet weg te werken. Het ging om ingrepen die de capaciteit van het wegennet ten goede moesten komen en het gemak van de weggebruiker moesten verhogen.

Op de lijst prijken onder meer de Oosterweelverbinding en de herinrichting van de Brusselse ring, maar ook de N31 tussen Brugge en Zeebrugge en de N16 tussen Willebroek en Mechelen. Aan de lijst van 25 missing links zijn er nadien nog twee toegevoegd: de Kempense Noord-Zuidverbinding en de verbinding Ieper-Veurne (N8).

Het Rekenhof wil nu nagaan hoe die lijst van 25 (+2) tot stand is gekomen, hoe ver het staat met realisatie van de projecten en wat de kostprijs van de werken zal zijn. Het Rekenhof wil verder ook in kaart brengen welke "pijnpunten de snelle en efficiënte realisatie van de missing links in de weg staan", zo staat in de brief. Tot slot wil het Rekenhof ook de informatieverstrekking over de werken (kostprijs en vorderingen) onder de loep nemen.

bron: Belga