Oscars - PwC-boekhouders krijgen bodyguards

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brian Cullinan en Martha Ruiz, de twee boekhouders van auditkantoor PricewaterhouseCoopers die zondag verantwoordelijk waren voor de foute aankondiging van de winnaar van de Oscar voor de beste film, hebben bodyguards gekregen. Dat was nodig omdat talrijke mensen zich verzamelden voor de woningen van de twee, aldus PwC aan Hollywood Reporter. "Dit is normaal gezien niet iets waar we ons mee bezighouden, maar het bedrijf voelde zich verplicht vanwege het grote aantal mensen voor hun huizen", aldus het bedrijf, dat al 83 jaar verantwoordelijk is voor het tellen van de stemmen en het voorzien van de enveloppen. PwC heeft bovendien al honderden e-mails gekregen van boze Oscarkijkers.

Het was Brian Cullinan die presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway zondag de foute envelop overhandigde. In plaats van de winnaar voor de beste film ("Moonlight"), gaf hij de twee een duplicaat van de envelop met daarin de laureaat van de Oscar voor de beste actrice Emma Stone, die net daarvoor de prijs kreeg voor haar rol in "La La Land". Volgens Academy-voorzitster Cheryl Boone Isaacs zou hij afgeleid zijn geweest en foto's van Emma Stone hebben getweet wanneer hij de envelop moest overhandigen. Hij verwijderde de foto's achteraf van zijn Twitter-account.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences meldde woensdag dat Cullinan en Ruiz nooit meer zullen werken op de Oscars.

bron: Belga