EK atletiek indoor - Thiam verstevigt leiderspositie met nieuw persoonlijk record in het hoogspringen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafi Thiam heeft haar eerste plaats in de vijfkamp op het EK indoor in Belgrado nog verstevigd. Met een sprong over 1m96 in het hoogspringen, de tweede proef van de dag, verbeterde Thiam opnieuw haar persoonlijk record. De sprong was ook een verbetering van het record op een EK indoor. Thiam, die torenhoog favoriet was in het hoogspringen, begon haar wedstrijd iets later dan haar concurrenten. Zowel op 1m84 als op 1m87 had ze aan één sprong voldoende. De olympisch kampioene op de zevenkamp slaagde ook in haar tweede poging op 1m90 om nadien meteen over 1m93 te wippen. Die laatste sprong was meteen haar beste sprong van het jaar.

Daar stopte het echter niet. Met een sprong over 1m96, bij haar tweede poging, verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record (voorheen 1m94), maar verbeterde ze ook het record op een EK indoor (voorheen 1m95). Thiam probeerde het nog drie keer op 1m99, maar dat lukte niet. In de uitslag haalt Thiam het ruimschoots voor de Wit-Russische Yana Maksimava en de Oostenrijkse Ivona Dadic (beiden 1m87).

Tijdens de eerste proef van de dag verraste Thiam ook al met de zege en een persoonlijk record op de 60m horden (8.23). Ze telt momenteel 2.261 punten. Haar dichtste achtervolgers zijn de Oostenrijkse Dadic (2.095 punten) en de Hongaarse Xenia Krizsan (2.052 punten).

Het Belgisch record op de vijfkamp staat op naam van Tia Hellebaut, met 4.877 punten.

De 22-jarige Thiam mikt in Belgrado op goud in de vijfkamp. Haar persoonlijk record bedraagt 4.696 punten.

bron: Belga