Deze broeksriem navigeert je naar de juiste bestemming

De Italiaanse ontwerper Marco Zagaria heeft een navigatiesysteem bedacht dat je kan gebruiken zonder dat je naar een scherm moet kijken. Dat kan dankzij een broeksriem die aan de hand van vibraties de juiste richting aangeeft.

Een gordel die je naar een gewenste bestemming brengt? Het bestaat. De Ubivade is een gewone broeksriem dat je de weg wijst door middel van vibrerende signalen. De manier waarop het systeem trilt en de plek waar het beweegt, vertelt de gebruiker welke richting die op moet.

Navigatieriem
Foto YouTube /
Ubivade Vibrating navigation belt

Je kan het voorwerp gebruiken in verschillende situaties: te voet, op de fiets of bromfiets, in de bus of gewoon in de auto. De uitvinding wordt gekoppeld aan een app. Dankzij een Bluetooth-verbinding voer je een bestemming in op de applicatie, stop je de telefoon weg en dien je enkel nog te ‘luisteren’ naar de instructies van het accessoire.

Klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar Zagaria beweert dat de signalen snel automatisch geïnterpreteerd worden. De batterij opladen kan gewoon via een usb-aansluiting.