Brouwers maken bier voor in het vliegtuig

Betsy Beer
Foto Cathay Pacific

Op duizenden meters hoogte veranderen je smaakpapillen, waardoor het eten en drinken in een vliegtuig vaak minder lekker is. Om daar verandering in te brengen, heeft de Aziatische vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific een speciaal bier gebrouwen.

Het drankje kreeg de naam Betsy Beer en is gemaakt om op zo’n 10 kilometer hoogte te drinken. Om het bier te brouwen, werd hop uit Engeland, genaamd ‘fuggle’ gebruikt. Volgens de makers zit er ook honing en de Chinese vrucht longang in.

Zoet, zout, zuur en bitter

De in Hongkong gevestigde vliegtuigmaatschappij maakt zich sterk dat het een heuse lekkernij is. Of dat ook écht zo is, valt af te wachten. Op die hoogte is het namelijk moeilijker om zoute en zoete smaken te proeven. Alleen de zure en bittere smaken blijven hetzelfde.

Betsy Beer is nog minstens twee maanden te verkrijgen. Alle mensen die vliegen naar het Verenigd Koninkrijk en landen op de luchthavens Heathruw, Gatwick en Manchester kunnen het gerstenat uitproberen. Ook in lounges van de vliegvelden in Hongkong en Heathrow kunnen liefhebbers het bier eens testen.