Regenachtig weekend op komst

Het blijft vandaag overwegend droog, maar vanaf de middag neemt de kans op buien toe, vooral in het centrum en oosten van België. De wind neemt in de namiddag geleidelijk in kracht af. De maxima schommelen rond de 9 graden, zo voorspelt het KMI. Vanavond en komende nacht is het droog met vooral hoge wolkenvelden. De minima liggen rond -1 graad in Hoog-België, rond 3 graden in het centrum en rond 4 graden aan zee. Morgenochtend is het meestal bewolkt, maar nog droog. Geleidelijk neemt de bewolking verder toe en rond de middag bereikt een zwakke regenzone ons land. De regen valt vooral over de westelijke helft van België. In het oosten is een beetje motregen mogelijk, maar het blijft er vaak droog. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten met lokaal rukwinden rond 50 kilometer per uur.

Zaterdag is het nog redelijk zacht (maxima van 12 graden in het centrum), maar een koufront brengt veel wolken en regen met zich mee. De wind waait matig uit het zuiden en later uit het zuidwesten. Ook zondag trek in de loop van de dag een actieve regenzone door het land. Het wordt een paar graden frisser met maxima rond 9 graden.

Maandag trekt een nieuwe regenzone over het land en ook woensdag houden we het niet droog. Woensdag zou stijgende luchtdruk boven West-Europa voor droger weer zorgen, al zijn enkele buien niet uitgesloten. Tijdens deze eerste drie dagen van de week liggen de maxima in de buurt van 10 graden.

bron: Belga