Velon lanceert eerste 'Hammer Series'-wielerwedstrijd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Velon, een project van elf WorldTour-ploegen om samen commerciële initiatieven te ontwikkelen, heeft woensdag in het Nederlandse Sittard zijn eerste 'Hammer Series'-wielerwedstrijd voorgesteld. Die nieuwe driedaagse zal begin juni doorgaan in Nederlands Limburg. Op vrijdag 2 juni staat er een sprintetappe op het programma. In een klimkoers rijdt het peloton een dag later zeven keer over de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland. Zondag wordt de 'Hammer Sportzone Limburg' afgesloten met een ploegentijdrit van drie ronden van 14,9 kilometer. Het team dat in de eerste twee dagen het meest aantal punten heeft verzameld vertrekt als eerste. De formatie die het eerst vier renners over de meet ziet passeren, wint de driedaagse. Er wordt dus niet op zoek gegaan naar een individuele winnaar, de teams strijden om de zege.

In elk onderdeel worden er verschillende rondes afgelegd zodat de toeschouwers de renners meerdere keren kunnen zien. Velon hoopt op termijn nog meer wedstrijden in het kader van de 'Hammer Series' te organiseren.

Naast Bahrain-Merida, BMC, Cannondale-Drapac, Orica, Lotto-Jumbo, Movistar, Sky, Sunweb, Trek-Segafredo en UAE-Emirates hebben ook de Belgische WorldTour-teams Quick-Step Floors en Lotto-Soudal hun deelname toegezegd. Verder tekent ook het procontinentaal Sport Vlaanderen-Baloise present in Nederlands Limburg. Elk team mag zeven renners selecteren, per ploeg dienen telkens vijf renners in een onderdeel aan te treden.

"Wij trekken naar de grootste wedstrijden met ons sterkste team, wat fantastisch is aan de 'Hammer Series' is dat dit aspect aan een toets onderworpen wordt", reageert Tom Boonen (Quick-Step Floors), die na Parijs-Roubaix op 9 april zijn fiets aan de haak hangt. "Het is iets nieuw en een kans voor de fans om teams tegen elkaar te zien strijden."

"We bouwen graag mee aan de toekomst van het wielrennen", zo klinkt het bij Marc Sergeant, manager van Lotto-Soudal. "Het wordt ongetwijfeld een attractief en boeiend evenement, zowel voor de toeschouwer als de kijker, dankzij het format en de aanwezigheid van heel wat toprenners."

Velon werd eind 2014 opgericht door elf teams uit de WorldTour. Met de joint venture willen de wielerploegen een financieel model aansturen dat een duurzame toekomst garandeert voor de teams. Velon hoopt het wielrennen spannender en meer toegankelijk voor de supporters te maken.

bron: Belga