Belgen in het buitenland - Manchester City in kwartfinales FA Cup, Lazio wint Romeinse derby

Manchester City heeft zich woensdag vlot geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De club van Rode Duivel Kevin De Bruyne won de replay van de achtste finales tegen tweedeklasser Huddersfield met 5-1. Bijna twee weken geleden slaagde Manchester City er niet in Huddersfield uit te schakelen. Na een onderhoudende wedstrijd bleef het toen 0-0 in Huddersfield. Ook in de replay in eigen huis hadden de Citizens het niet onder de markt tegen de nummer drie uit de Championship. Harry Bunn rondde een snelle aanval af door de benen van doelman Claudio Bravo: 0-1 voor Huddersfield. Nog voor het einde van de eerste helft trokken de troepen van Pep Guardiola het laken naar zich toe. Leroy Sané tikte op het halfuur de gelijkmaker binnen, vijf minuten later trapte Sergio Agüero vanaf de penaltystip de 2-1 tegen de netten. Pablo Zabaleta bracht de 3-1 ruststand van dichtbij op het scorebord. Vlak voor De Bruyne gewisseld werd in de 75e minuut, scoorde Agüero zijn tweede van de avond. In de slotminuut legde Kelechi Iheanacho de 5-1 eindstand vast. Voor een plaats in de halve finales neemt Manchester City het op 11 maart op tegen Middlesbrough.

Lazio heeft woensdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Coppa Italia de burenstrijd tegen AS Roma verdiend gewonnen met 2-0. De voormalige middenvelder van KRC Genk en uitblinker Sergej Milinkovic-Savic (29.) en Ciro Immobile (78.), die eerder een treffer terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel, tekenden voor de doelpunten. Mohamed Salah trapte de beste kans van de Giallorossi op het uur tegen de paal. Bij Lazio maakte Jordan Lukaku de partij vol, aan de overzijde speelde aanvoerde Radja Nainggolan de hele wedstrijd. Thomas Vermaelen kwam bij Roma niet van de bank. Op 5 april wordt de terugwedstrijd afgewerkt.

Op de 27e speeldag van de Schotse Premiership heeft Celtic op het veld van rode lantaarn Inverness zijn 21e opeenvolgende competitiezege geboekt. Met Dedryck Boyata tussen de lijnen eindigde de partij op 0-4. Inverness is tot dusver de enige ploeg die Celtic punten kon afsnoepen dit seizoen. Op 18 september hield het de Schotse landskampioen in eigen huis op 2-2.

In de Nederlandse KNVB Beker heeft Vitesse zich ten koste van Sparta geplaatst voor de finale. De club uit Arnhem was in Rotterdam met 1-2 beter dan de club van Ryan Sanusi (volledige wedstrijd) en Loris Brogno (bank). Lewis Baker (13. en 73.) zette Vitesse op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na een owngoal van Guram Kashia (74.) koesterde Sparta nog hoop, maar de bezoekers hielden stand. In de finale neemt Vitesse het op tegen de winnaar van het duel tussen AZ en tweedeklasser Cambuur.