Lego brengt eerbetoon aan de vrouwen van NASA

vijf Legovrouwen
Flickr / pixbymaia

Bouwsteentjesbedrijf Lego heeft aangekondigd dat het een set van vrouwelijke poppetjes zal uitbrengen. Vijf wetenschappers, ingenieurs en astronauten die ooit voor NASA werkten, stonden model.

Het idee voor het speelgoed komt van de website ‘Lego Ideas Review’. Mensen kunnen er hun ingevingen voorleggen. Internetgebruikers kunnen op die site stemmen op de beste voorstellen.

Maia en Lego
Flickr / pixbymaia

Maia Weinstock, die zelf geïnteresseerd is in wetenschap en de vrouwelijke gemeenschap steunt, wilde met het idee de belangrijkste vrouwen van ruimtevaartorganisatie NASA in de bloemetjes zetten: Margareth Hamilton, Katherine Johnson, Sally Ride, Nancy Grace Roman en Mae Jemison.

Apollo-11

Maar wie zijn die vrouwen nu eigenlijk? Margareth Hamilton is een informaticus die de boordsoftware ontwikkelde voor het Apollo-programma. Johnson berekende het traject van de vlucht voor Apollo-11 naar de maan. Sally Ride was op haar beurt de eerste vrouw in de ruimte en Mae Jemison was de eerste Afro-Amerikaans vrouw in het universum. Tot slot is Nancy Grace Roman de eerste vrouwelijke leidinggevende bij NASA.