Dit zijn de eerste details over de iPhone 8

AFP / B. STANSALL

Een prijskaartje van ongeveer 1.000 euro, een gebogen scherm en de fysieke homeknop die verdwijnt. Dat zijn de eerste details over de nieuwe iPhone die The Wall Street Journal kon achterhalen.

Een andere opmerkelijke verandering is dat de typische Lightning-connector zal verdwijnen. In plaats daarvan komt er een USB-C poort, wat de standaard is voor zowat alle smartphones. Verder zal het scherm niet langer uitgerust zijn met de vertrouwde homeknop. Onderaan komt er immers een aanraakgevoelig functiegebied, dat wellicht vergelijkbaar zal zijn met de touch bars die nu te vinden zijn op de nieuwste Macbook Pro’s. Tot slot zou de telefoon een scherm zonder rand krijgen dat in totaal 5,8 inch groot is. Dat is maar iets groter dan het formaat van de huidige iPhone 7.

Naar goede gewoonte weigert Apple om veel commentaar te geven op de gelekte details. Maar het is alleszins zeer waarschijnlijk dat de tiende verjaardag van de iPhone gepaard zal gaan met enkele grote vernieuwingen. Eerder al raakte bekend dat de nieuwe telefoon van Apple draadloos zal kunnen opladen. De release van de nieuwe telefoons valt zoals gewoonlijk in september.