Wall Street wacht speech van Trump af, recordreeks ten einde

Wall Street wacht speech van Trump af

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies gesloten. In afwachting van de speech van Donald Trump in het Amerikaanse Congres, later op de dag, kwam daarmee een einde aan de opzienbarende recordreeks van de Dow Jones. Die index van dertig toonaangevende fondsen eindigde de voorgaande twaalf handelsdagen onafgebroken op de hoogste slotstand ooit.

De Dow Jones sloot dinsdag echter 0,1 procent in de min op 20.812,24 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2.363,64 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 5825,44 punten.
President Trump zal in zijn speech, na het slot van de handel op Wall Street, naar verwachting plannen ontvouwen voor onder meer zijn gewenste investeringen in infrastructuur en de hervormingen van belastingen. De beurzen hebben de afgelopen tijd een opmars gemaakt door de verwachting dat de plannen van Trump in ieder geval op korte termijn goed zullen uitpakken voor de Amerikaanse economie en het bedrijfsleven.
“Het is afwachten of Trump het vertrouwen van het Congres voor zich kan winnen, dat alle troeven in handen heeft om zijn programma door te voeren”, aldus analist van FTN Financial Chris Low.
De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent naar 53,99 dollar. De euro werd voor 1,0580 dollar verhandeld, tegen 1,0615 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga