Groen en sp.a willen parlement uit reces halen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Oppositiepartijen Groen en sp.a willen dat voorzitter Jan Peumans het Vlaams parlement bijeen roept, ook al is het momenteel krokusreces. Beide partijen stellen vast dat de steun in de meerderheid voor viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) afkalft. Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem liet dinsdagochtend weten dat ze een andere minister wil voor Integratie en Inburgering. "Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers", stelde Van Volcem naar aanleiding van de discussies tussen Homans en gelijkekansencentrum Unia.

Groen-fractieleider Björn Rzoska vraagt Peumans om een plenaire vergadering samen te roepen. We hebben een minister die kwistig leugens rondstrooit en er komen vragen uit de meerderheid omtrent haar functioneren, stelt hij vast.

Sp.a zit met dezelfde zorgen. "Mercedes Van Volcem is voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur en Inburgering", zegt fractieleider Joris Vandenbroucke. "Zij heeft dus werkelijk zicht op de activiteiten van de minister. Dat zij het functioneren van Homans in vraag stelt is toch een zwaarwegend feit. Ik zie stevige barsten in de samenhang van de regering en in het vertrouwen van leden van de meerderheid."

Peumans heeft de vraag voorgelegd aan de andere fractieleiders.

bron: Belga