Ben Weyts: "Nog geen wisselstukken voor nieuwe Albatrostrams"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er worden momenteel nog geen wisselstukken geproduceerd voor de nieuwe Albatrostrams. Daarom worden twee tramstellen in Antwerpen gebruikt voor wisselstukken, gaf Mobiliteitsminister Ben Weyts aan. Gazet van Antwerpen bracht het bericht dat in een stelplaats in Antwerpen twee splinternieuwe Albatrossen staan die momenteel alleen worden gebruikt om te worden ontmanteld voor onderdelen. Een van de voertuigen maakte slechts één enkele rit. Tijdens die proefrit raakte de tram zwaar beschadigd door een kortsluiting in de pantograaf, het stuk vanboven op de tram dat ervoor zorgt dat het stel elektriciteit van de bovenleidingen kan nemen. De andere Albatros raakte eveneens beschadigd, niet veel later, toen hij vuur vatte. De trams kosten 3,15 miljoen euro per stuk.

"Er zijn 48 Albatrostrams die rijden in Antwerpen en twee die in de stelplaats staan", reageerde Weyts vandaag bij de voorstelling van een vloot nieuwe trams in Gent. "Er worden momenteel nog geen wisselstukken geproduceerd, dus om toch stukken te kunnen hebben wordt daarvoor een tram gebruikt. Dat is gewoon een tijdelijke oplossing."

Er komen in Antwerpen nog eens veertien nieuwe trams bij, gaf Weyts aan. "Dan komen we aan 62 in totaal, of een investering van meer dan 200 miljoen euro. Ik denk dat dat vooral een positief verhaal is."

bron: Belga