Schildpad en konijn zijn beste maatjes

Foto Facebook / The Ritz-Carlton, Dove Mountain

De fabel van de schildpad en de haas doet ons vermoeden dat de twee diersoorten heel wat verschillen hebben. Toch bewijst een duo uit de Amerikaanse staat Arizona dat ze ook vriendschap kunnen sluiten.

Ron Brink, een werknemer van het Ritz-Carltonhotel in Dove Mountain vond het onwaarschijnlijk paar. Brink kwam ging langs bij het avondverblijf van Wamba, een schildpad die aan het hotel leeft. In het verblijf, dat uitgerust is met een warmtelamp, trof de medewerker een klein konijntje aan. Het arme diertje zat verwikkeld in planten en was er slecht aan toe.

“Wamba had het konijn kunnen wegjagen, maar ze aanvaardt zijn aanwezigheid”, vertelt Brink aan The Dodo. Sterker nog, het paar raakte bevriend. Wanneer Brink had konijn hielp door de planten te verwijderen, keek Wamba bezorgd toe. Als de schildpad hem had verjaagd, had de man het jonge dier waarschijnlijk niet kunnen helpen.

Het konijn wordt nu verzorgd door de medewerkers van het hotel. Als hij opnieuw sterk genoeg is, zal het dier weer vrijgelaten worden. Maar als hij liever bij zijn nieuwe maatje blijft, is dat waarschijnlijk ook geen probleem voor Brink en zijn collega’s.

A real life Tortoise and the Hare story!A tiny two-week old desert cottontail bunny found it's way to safety beside…

Posted by The Ritz-Carlton, Dove Mountain on Wednesday, 22 February 2017