’s Werelds vreemdste gevechtssport: kungfu van het ijzeren kruis

Een trap in de kroonjuwelen is iets dat de meeste mannen liever vermijden. Maar een Chinese kungfu-meester zoekt het net op voor zijn discipline.

Meester Wei beoefent waarschijnlijk ’s werelds pijnlijkste gevechtssport: kungfu van het ijzeren kruis. Met een vuist, baksteen of zelfs een stormram slagen hij en zijn leerlingen zo hard mogelijk op hun edele delen.

Dat doen ze niet zonder reden. Volgens AsiaOne bouwen beoefenaars van de letterlijke klotesport weerstand op. Die zou voordelig zijn voor de fysieke gezondheid, maar bizar genoeg ook werken tegen penisklachten als premature ejaculatie en erectiestoornissen.

“Ik beoefen deze vorm van kungfu al sinds ik 67 jaar oud ben. Het is goed voor mijn gezondheid”, aldus de vechtersbaas uit Luoyang. “Elke dag ben ik er even mee bezig. Sindsdien heb ik minder koorts en verkoudheden.”

De Chinees wil de sport zelfs beginnen verspreiden. Vroeger konden enkel familieleden de sportdiscipline leren, maar nu staan de lessen open voor iedereen. “Meer en meer meesters openen studio’s om het aan te leren. Zij trekken dan weer meer nieuwsgierige mensen aan. We willen de sport populairder maken en ervoor zorgen dat dit ingeburgerd geraakt”, besluit Wei.