Inbrekers mishandelen nijlpaard met de dood tot gevolg

Foto Belga / R. Arboleda

Afgelopen weekend hebben inbrekers in de nationale zoo van El Salvador een bekend nijlpaard, Gustavio, mishandeld. Het dier overleed later aan zijn verwondingen. Het Latijns-Amerikaanse land reageert geschokt.

Het vijftienjarige nijlpaard overleed zondag aan zijn verwondingen nadat, de nog steeds spoorloze inbrekers, hem brutaal mishandelden. De criminelen gingen met steek- en slagwapens tekeer op de onschuldige mastodont.

Toen verzorgers hem de volgende ochtend kwamen voederen, merkten ze dat Gustavio zich vreemd gedroeg. Hij weigerde te eten en wilde niet uit het water komen. Al snel zagen ze de letsels op zijn kop en in zijn nek.

De toestand van het beest ging snel achteruit. De pogingen van de medewerkers om Gustavio te redden waren tevergeefs want in de nacht van zondag op maandag stierf het nijlpaard uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Ophef

De dood van Gustavio veroorzaakte heel wat ophef in het door geweld getekende El Salvador. Veel inwoners uiten hun verdriet en ongenoegen op sociale media. Ook wordt er op straat geprotesteerd.