Proximus lanceert 4,5G

Proximus heeft een sneller mobiel internet uitgerold in Antwerpen, Charleroi en Gent. De inwoners kunnen vanaf nu dus gebruik maken van dat supersnelle netwerk, maar moeten nog even wachten op compatibele toestellen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dankzij de nieuwe technologie kunnen smartphonegebruikers genieten van een pieksnelheid van 450 megabit per seconde. Ter vergelijking: dat is drie keer zo snel als het mobiel internet van de vierde generatie (4G).

Primeur

Proximus is naar eigen zeggen de eerste in ons land die deze technologie lanceert. Het enige addertje onder het gras? De pieksnelheid kan enkel behaald worden met compatibele apparaten en die zijn momenteel nog niet beschikbaar op de Belgische markt. Proximus onderhandelt met Samsung om die apparaten snel te kunnen aanbieden.

5G

4,5G is slechts een tussenfase, tot het internet van de vijfde generatie (5G) kan worden gelanceerd. Dat wordt echter niet voor 2020 verwacht, hoewel Proximus ook daar voorloper wil zijn. Met 4,5G wil het telecombedrijf tegemoet komen aan de voortdurend stijgende vraag naar dataverkeer op mobiele apparaten. Verwacht wordt dat het dataverkeer de volgende drie jaar zal verachtvoudigen.