Versuz-pendeldienst vervoert elke donderdagnacht 270 studenten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Versuz-pendeldienst is een maand ver en zowel de Hasseltse discotheek Versuz als De Lijn-Limburg spreken van een succes. Gemiddeld vervoert de pendeldienst elke donderdagnacht 270 studenten gratis en veilig van en naar de discotheek. Een speciaal voor de gelegenheid ingezette bus van De Lijn rijdt iedere donderdagnacht tussen 22.40 en 05.30 uur non-stop een traject met begin en eindpunt aan discotheek Versuz. Tussenin houdt de bus negen keren halt in en rond UC Leuven-Limburg, Universiteit Hasselt en het Kolonel Dusartplein.

"Versuz was ervan overtuigd dat er nood was aan een pendeldienst", zegt Sonja Loos van De Lijn-Limburg. "Daarom hadden we er wel vertrouwen in, maar dat het meteen zo'n succes zou zijn van bij de eerste rit, dat was wel een verrassing." Volgens Loos moeten nieuwe projecten van De Lijn altijd even groeien en is er mond-tot-mondreclame nodig, maar bij de Versuz-pendeldienst was dat niet nodig. Tot nu toe vervoerde de pendeldienst al meer dan 1.200 studenten.

De Versuz-pendeldienst is volgens De Lijn de enige samenwerking op zo'n schaal in Vlaanderen. "Er zijn natuurlijk de pendelbussen die rijden van en naar Pukkelpop en op oudejaarsnacht", aldus Loos. "Maar er is volgens mij geen enkele pendeldienst in Limburg en zelfs Vlaanderen die wekelijks een vast traject aflegt zoals deze. En een ander gelijkaardig project zit er op dit moment ook niet meteen aan te komen."

bron: Belga