Tsonga duwt Goffin uit top tien

Tsonga duwt Goffin uit top tien

David Goffin verdwijnt na één week opnieuw uit de top tien van de ATP-ranking. De 26-jarige Luikenaar zakt één plaats en is op de vandaag gepubliceerde ranglijst terug te vinden op de elfde plaats. Goffin kwam vorige week als allereerste Belg in de geschiedenis de top tien binnen, maar afgelopen week kwam hij niet in actie. Op de ranking wordt de Belgische nummer één voorbijgestoken door Jo-Wilfried Tsonga. De toernooizege in Marseille leverde de Fransman, nu zevende op de ranglijst, vier plaatsen winst op. Goffin treedt deze week aan op het ATP-toernooi van het Mexicaanse Acapulco.

Bovenin de ranking vallen geen wijzigingen te noteren. De top drie – met Andy Murray gevolgd door Novak Djokovic en Stan Wawrinka – blijft ongewijzigd. De Oostenrijker Dominic Thiem, die het toernooi in Rio de Janeiro won, zakt van de achtste naar de negende plaats. Lucas Pouille, verliezend finalist in Marseille, boekt twee plaatsen winst. De Fransman staat daarmee op de 15e plek. De Amerikaan Jack Sock klimt drie plaatsen en is nu 18e na zijn eindzege op het ATP-toernooi in Delray Beach.

Steve Darcis stijgt van de 57e naar de 48e plaats. Hij plaatste zich donderdag in Delray Beach voor de kwartfinales. ‘Shark’ trok zich vervolgens terug uit het toernooi. Darcis zal de volgende twee tot drie weken geen wedstrijden spelen. Zijn dochtertje moet binnenkort een operatie ondergaan en hij verkiest bij zijn familie te blijven. Met Arthur De Greef (120e, +18) en Ruben Bemelmans (153e, -1) staan er nog twee Belgen in de top 200.

bron: Belga