Bekende food blogster betrapt op valsspelen bij halve marathon

Foto Pixabay

Food blogster Jane Seo is gediskwalificeerd in de Fort Lauderale A1A Half Marathon. Ze eindigde tweede, maar dat was niet terecht. Een analist kon de jury met één foto overtuigen om Seo’s podiumplaats af te nemen.

Twitter / Jane Seo

De 24-jarige Jane Seo publiceert dagelijks filmpjes over gezond eten en hoe belangrijk het is om te sporten. Op haar Twitteraccount noemt ze zichzelf “een fervent marathonner”. Het was dan ook geen verrassing dat ze aan de start verscheen van de Fort Lauredale in Florida. Alleen had niemand verwacht dat ze het spel niet eerlijk zou spelen.

Toen vrijwillig analist Derek Murphy foto’s bekeek van de jonge vrouw van voor en na de marathon, viel zijn oog op een klein detail dat niet klopte. Op de ene stond ze net aan de startlijn en op de andere stond ze te glimlachen met haar medaille. Hij merkte dat de cijfers op haar horloge, die als GPS functioneerde, niet overeenkwamen met het aantal kilometers die Seo had moeten lopen. Het parcours was 21 kilometer lang, maar de jonge vrouw had slechts 18,75 kilometer afgelegd.

Het horloge van Jane Seo dat haar verraadde – Foto Marathon Investigation

Murphy achterhaalde dat Seo de laatste elf kilometer heel wat sneller vooruitging, terwijl andere kandidaten dan net in een dip belandden. Hij besefte ook dat ze bijna zestien kilometer niet op het parcours had gelopen, maar dat ze een stukje gefietst en gelopen had en zo het parcours een deel afsneed.

“Ik geef mijn domme acties toe en ik wil me oprecht excuseren, omdat ik de loopgemeenschap voor schut heb gezet en de terechte winnaars van hun plaats op het podium heb beroofd. Ik schaam me enorm. Wat een idioot ben ik geweest… Sorry”, laat Seo weten op Instagram. De organisatie van de marathon heeft meteen stappen ondernomen en haar prijs afgepakt.