Fotograaf beboet nadat wapiti’s schrikken van drone

Een Amerikaanse fotograaf heeft een boete van 280 dollar (265 euro) gekregen, nadat een groep wapiti’s schrok van zijn drone.

David Smart wou met zijn vliegende cameraatje enkele foto’s nemen van een groep wapiti’s in de staat Wyoming. De dieren zagen de fotoshoot niet zitten en sloegen nogal bruusk op de vlucht. Voor de parkwachters was dat voldoende om een boete uit te schrijven.

Koning Winter zwaait momenteel immers stevig de plak in Wyoming. Er ligt een dik pak sneeuw in het winterverblijf van de dieren, die een vetreserve aanleggen voor het koude seizoen. Het is niet enkel bijzonder vermoeiend voor de dieren om door de sneeuw te lopen, het vreet ook aan hun reserves die stilaan uitgeput raken.

“Het is een cruciale tijd voor de dieren. Ze moeten zoveel mogelijk energie besparen”, vertelt dierenopzichter Doug Brimeyer bij Yahoo! News.

De dieren ongeoorloofd storen is een federaal misdrijf, dat bestraft kan worden met een boete tot 5.000 dollar (4.725 euro). Smart komt er dus goed vanaf. Volgens de parkwachters bood hij nadien meteen zijn excuses aan.