Sagan triomfeert na "rare" sprint

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op ongeveer 250 meter van de meet ging Peter Sagan de sprint aan in de 69e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC). Niemand van zijn vier metgezellen was bij machte de wereldkampioen te remonteren. Na zijn tweede plaats zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad nam de Slowaak zondag revanche.

"Ik voelde me heel goed maar moet toch de andere ploegen bedanken voor hun werk, want ik zat in de finale helemaal geïsoleerd", zei Sagan. "Na de Oude Kwaremont ging het tempo fiks de hoogte in en wist ik dat de koers eindelijk op gang werd gebracht. Ik bevond me heel de dag vooraan het peloton om de juiste vlucht niet te missen en toen Jasper Stuyven aanging, aarzelde ik niet. Er volgden nog jongens en uiteindelijk trokken we met vijf man de slotronde in. En dan was het wachten tot de sprint."

"Ik ben alvast blij met deze zege. Het is ook een opsteker voor mijn eigen ploeg. De eindspurt was raar. Die begon heel traag en toen demarreerde Matteo Trentin. Hij zong het niet lang uit maar eens hij gegrepen werd, op zowat vijfhonderd meter van de finish, stokte het tempo opnieuw. Op 250 meter van de meet ging ik dan maar vol door. Enkel Jasper Stuyven kwam nog dicht, maar ik had toch voldoende marge ingebouwd om het te halen. De grote klassiekers komen er nog aan. Ik heb me evenwel geen doel gesteld. Het voornaamste is om gezond en in topvorm te blijven", besloot de Slowaak.

bron: Belga