"N-VA kopieert recepten van Vlaams Belang"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik vind dit een zeer doorzichtige beschadigingsoperatie. De enige partij die dat even systematisch deed, was Vlaams Belang. N-VA kopieert nu hun recepten." Dat zegt Yasmine Kherbache, Vlaams parlementslid van sp.a. Ook op de tweede dag van het weekend gaat een N-VA-minister in de clinch met Unia, het vroegere Centrum voor Gelijkheid van Kansen. In De Zondag zegt Vlaams minister van Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans dat Unia "niet neutraal en niet objectief" is en maar één doelgroep verdedigt, de "mensen van allochtone origine". Kersvers staatssecretaris Zuhal Demir zegt dan weer dat Unia geen centrum van gelijke kansen, maar van polarisering is.

Yasmine Kherbache heeft het over een hysterische aanval op Unia, die bovendien gebaseerd is op onwaarheden. "Zuhal Demir beweert bijvoorbeeld dat Unia zich enkel bezighoudt met de zwartepietendiscussie, maar ze verwart Unia met het Minderhedenforum", zegt ze. Kherbache verwijst ook naar de uithaal dat het centrum zich niet bezighoudt met discriminatie op basis van leeftijd op de arbeidsmarkt, terwijl daar vorige week nog een studie over verscheen.

Het is weliswaar niet de eerste keer dat N-VA de aanval opent, maar nu is het wel heel duidelijk waar de partij naartoe wil, concludeert Kherbache.

bron: Belga