Jupiler Pro League – Anderlecht blijft foutloos tegen Racing Genk en beent Club Brugge bij in stand

Anderlecht heeft zondag op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Racing Genk. Kara Mbodji (32.) en Youri Tielemans (50.) scoorden voor de recordkampioen, die zijn uitstekende reeks verderzet en nu al dertien competitieduels op rij ongeslagen is. Dankzij de zege komt Paars-Wit in de stand ook opnieuw op gelijke hoogte met leider Club Brugge, Genk doet een erg slechte zaak in de strijd om Play-Off I. De Limburgers, die zich donderdag net als de Brusselaars van een plaatsje in de achtste finales van de Europa League verzekerden, begonnen het best aan de partij. In het openingskwartier zorgden Samatta, Trossard en Malinovskyi meteen voor dreiging, maar scoren lukte niet. Paars-Wit herstelde het evenwicht en opende de score iets voorbij het halfuur. Het was Kara Mbodji die een perfecte vrije trap van Youri Tielemans tegen de Genkse touwen kopte (32.). Uit respect voor zijn ex-club Genk juichte de stoere Senegalees niet na zijn doelpunt. Na de 1-0 reageerde Genk via Samatta, zijn schot ging voorlangs. Vlak voor de pauze knalde Dendoncker nog op de vuisten van Ryan.
Meteen na de pauze was het wel opnieuw raak. Vijf minuten na rust achtte Tielemans zijn moment gekomen. Net als vorige speeldag in en tegen Oostende (toen hij tweemaal scoorde na schitterende afstandsschoten) was ook zijn doelpunt tegen Genk een wereldgoal. Hij legde aan van op zo’n 25 meter, tegen zijn schicht van 123 km/u had Ryan geen verhaal. Na de 2-0 controleerde Paars-Wit de partij, Genk kon de thuisploeg amper bedreigen.
Eerder zondag kaapte KV Mechelen een puntje weg op Standard, het werd 2-2. De Luikenaars zijn zo mathematisch uitgeteld voor de top zes, Malinwa blijft uitzicht houden op deelname aan Play-Off I. Later zondag ontvangt AA Gent nog rode lantaarn Moeskroen, de Buffalo’s moeten absoluut winnen om hun kansen op POI-deelname gaaf te houden.
In de stand hebben Club en Anderlecht met nog twee speeldagen te gaan nu elk 58 punten, acht meer dan Essevee en tien meer dan Oostende. Charleroi is vijfde met 47 punten, dan volgen Mechelen (45), Genk (42), Gent (41) en Standard (38).

bron: Belga