Jupiler Pro League - AA Gent heeft geen kind aan Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Drie dagen na het exploot op Wembley in de Europa League, heeft AA Gent zondagavond in laatste wedstrijd van de 28e speeldag makkelijk afstand genomen van Moeskroen. De Buffalo's wonnen met 3-1 en komen zo opnieuw op één punt van KV Mechelen, dat de zesde - en laatste - POI-plaats bezet. AA Gent beleefde een droomstart tegen Moeskroen. Saief, die last minute de geblesseerde Dejaegere in de basis verving, zette voor vanop links en zag zijn bal, via Moeskroen-verdediger Vojvoda, bij Kalu belanden. De Nigeriaanse buitenspeler twijfelde niet en trapte de openingstreffer hoog in het dak van het doel. Moeskroen leek een vogel voor de kat en Perbet miste halverwege de eerste helft een grote kans op 2-0. De Fransman werd echter afgefloten omdat hij de bal met de hand beroerde. Op het halfuur stond de 2-0 dan toch op het bord. De Japanner Kubo trapte overhoeks de tweede Gentse treffer tegen de touwen.

Ook na rust bleef Gent dominant. Na vijf minuten trok Peyre Perbet neer in de zestien. De spits ging zelf achter de elfmeter staan en faalde niet, 3-0. Perbet liet vervolgens nog verschillende keren de kans op 4-0 liggen. Aan de overkant kon Stojanovic acht minuten voor tijd wel nog de eer redden, 3-1.

Eerder zondag speelden Standard en KV Mechelen 2-2 gelijk en verloor Racing Genk met 2-0 bij Anderlecht. KV Mechelen blijft na deze speeldag zesde met 45 punten. Gent (44) en Genk (42) blijven ook nog in de running voor play-off I.

bron: Belga